Международен ден на детската книга

Всяка година на 2-ри април празнуваме международния ден на детската книга!

На тази дата през 1805 г. е роден известният датски писател Ханс Кристиан Андерсен, чиито приказки се четат от малки и големи.

Да посетим любимата книжарница, да се докоснем до пъстрото разнообразие на книгите, да разтворим пред детето кориците на интересна книга, да го потопим в необятния свят на книгите е призванието на учители и родители.

Празникът е чудесен повод да подарим книга. По случай празникът, децата от Четвърта „А“ група измайсториха пъстри книжки с картинки от приказка. С книжките изненадаха малчуганите от Първа „А“ и Първа „Б“ групи. На всяко дете подариха книжка, провокираха детската любознателност и доставиха радост и удоволствие.

За да създадем комфортна и релаксираща среда за децата, с помощта на проект „Обичам моето училище“ на LightSource Charity ще обновим интериора в детската градина, като оформим кътове с удобни мебели, библиотеки с книжки и красиви изображения. Детската библиотека ще вдъхновява малчуганите да общуват с книгите, ще формира в тях любов интерес към художествената литература.